четверг, 30 августа 2012 г.

Українці зможуть безкоштовно їздити в Польщу вже з середини вересня


З 15 вересня цього року українці зможуть отримувати безкоштовні довгострокові візи у Польщу. Про це на своїй сторінці в Twitter написав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

За його словами, з зазначеної дати набуває чинності угода між Україною і Польщею про скасування плати за оформлення віз. "Так що ці візи будуть безкоштовними. У 2011 їх видали десь 200 тисяч. За 20 євро за візу - економія для українців близько 4 млн євро на рік", - написав глава українського МЗС. Треба зазначити, що йдеться лише про національні візи.

Національна віза передбачає довгострокове перебування у країні - більше 3-х місяців, але не більше одного року. Нині вона коштує 20 євро. Нагадаємо, 8 серпня Україна і Польща підписали Угоду, згідно з якою українці зможуть їздити в Польщу безкоштовно строком від 3-х місяців до року. Раніше Україна домовилася про лібералізацію візового режиму з Кіпром. Суть спрощення буде полягати в тому, що документи на одноразову національну візу можна буде подавати онлайн. "В посольство йти не треба, віза стає електронною та безкоштовною", - підкреслив Грищенко.

Источник:ТСН

Комментариев нет:

Отправить комментарий